Duurzaamheid

Als bakkerij zijn we ons bewust van de impact die ons bedrijf kan hebben op het milieu en de gemeenschap. Duurzaamheid is daarom een belangrijk aspect van ons bedrijf. In dit artikel willen we graag onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid bespreken.

Een van de belangrijkste manieren waarop we ons inzetten voor duurzaamheid is door het gebruik van lokale en biologische ingrediënten. We werken samen met lokale boeren en producenten om de meest verse en duurzame ingrediënten te krijgen. Door lokaal geproduceerde producten te gebruiken, verminderen we onze CO2-voetafdruk en ondersteunen we de lokale gemeenschap.

Daarnaast zijn we bezig met het verminderen van afval en het optimaliseren van ons energiegebruik. We scheiden ons afval en recyclen waar mogelijk. We zijn ook overgestapt op LED-verlichting en we gebruiken energiezuinige apparatuur om ons energieverbruik te verminderen. We moedigen onze klanten aan om hun eigen tassen mee te nemen om het gebruik van plastic te verminderen.

Ook willen we onze klanten graag bewust maken van de impact van voedselverspilling op het milieu. We bieden daarom producten aan die op dezelfde dag nog opgegeten kunnen worden en we werken samen met lokale voedselbanken om restjes en overtollige producten te doneren.

Tot slot willen we benadrukken dat duurzaamheid niet alleen gaat om wat we als bedrijf doen, maar ook om hoe we als bedrijf opereren. We streven ernaar om een inclusieve werkplek te zijn waar iedereen zich welkom voelt en zich kan ontwikkelen. We bieden onze medewerkers een eerlijk loon en zorgen voor hun welzijn en veiligheid op de werkvloer.

Kortom, duurzaamheid is een belangrijk aspect van ons bedrijf en we zijn vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. We hopen dat onze klanten onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid waarderen en we moedigen hen aan om zich ook in te zetten voor een duurzamere toekomst.