Grondstoffen

Als bakkerij willen we onze klanten de beste kwaliteit brood- en banketproducten bieden. Om dit te bereiken, zijn er verschillende grondstoffen nodig die een cruciale rol spelen in het bakproces. Welke grondstoffen we gebruiken en waarom ze belangrijk zijn voor ons als bakkerij lees je hier.

Een van de belangrijkste grondstoffen die we gebruiken is bloem. Bloem vormt de basis van ons deeg, en we gebruiken verschillende soorten bloem, zoals tarwe-, rogge-, spelt- en haverbloem, afhankelijk van het product dat we maken. De kwaliteit van de bloem is van groot belang voor de kwaliteit van ons eindproduct. Daarom besteden we veel aandacht aan de keuze van onze bloem en kopen we alleen de beste kwaliteit.

Naast bloem gebruiken we ook andere ingrediënten om ons deeg te maken. Water, zout, gist of zuurdesem zijn essentiële ingrediënten die we gebruiken om de juiste textuur en smaak aan ons deeg te geven. Water speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het deeg hiermee de juiste consistentie krijgt. Zout helpt de smaak van ons deeg te verbeteren en zorgt ervoor dat het deeg niet te snel rijst. Gist of zuurdesem zorgen voor de juiste fermentatie van het deeg, waardoor het product de juiste structuur en smaak krijgt.

Een andere belangrijke grondstof die we gebruiken, is suiker. Suiker is niet alleen een zoetstof, maar heeft ook een belangrijke functie in het fermentatieproces. Het helpt de gist om sneller te groeien, wat het bakproces versnelt. Suiker kan ook gebruikt worden om de textuur en smaak van het product te verbeteren.

Tot slot willen we graag wijzen op het belang van goede kwaliteit vetten in ons bakproces. We gebruiken bijvoorbeeld boter of olie om onze producten een rijke smaak en textuur te geven. Goede kwaliteit vetten dragen bij aan de kwaliteit van ons eindproduct en dragen bij aan de algehele smaakbeleving.

Als bakkerij zijn we ervan overtuigd dat het gebruik van hoogwaardige grondstoffen de sleutel is tot het maken van kwaliteitsproducten. We besteden daarom veel aandacht aan de keuze van onze ingrediënten en blijven ons continu ontwikkelen om de beste producten te blijven maken.