Weetjes

Houdbaarheid

Wat is de houdbaarheid van onze producten.
Hieronder vindt u informatie over de houdbaarheid van onze chocolaterie, patisserie en glacerie producten. Wij geven u een bewaaradvies om de producten het beste tot zijn recht te laten komen. Bijna al onze producten smaken het beste op kamertemperatuur.
Heeft u het product al een tijdje in huis? Soms kan de smaak of de kleur van een product afwijken dan wat u gewend bent na aankoop. Twijfelt u of uw product nog genuttigd kan worden? Gebruik dan altijd uw zintuigen om het product te beoordelen.

Chocolade Producten

Chocolade: bewaar chocolade op een donkere plaats in huis (bijvoorbeeld een voorraad- of kelderkast). Chocolade kunt u beter niet in de koelkast bewaren, kamertemperatuur is het beste. Wanneer het wel in de koelkast bewaard wordt, bestaat er een kans dat dit wit uitslaat. Plaats ook zeker geen chocolade foto’s of andere producten met geprinte foto/ logo/ tekst in de koelkast. Door het vocht in de koelkast wordt de print nat en zal dit gaan vlekken.
Zo’n 6 maanden tot 1 jaar smaakt massieve chocolade echt lekker, daarna zal de smaak langzaam afnemen.
Bonbons: bonbons zijn ongeveer 3 maanden houdbaar (mits dit goed bewaard wordt). Hoe verser hoe beter! Hoe minder toevoegingen er aan de chocolade zitten (lees andere ingrediënten) hoe langer u de chocolade kunt bewaren.
Truffels: de truffels zijn gevuld met een slagroom ganache en omhuld met pure chocolade en cacaopoeder. Deze MOETEN wel in de koelkast bewaard worden….. als ze het halen  Na aankoop zijn ze zijn ongeveer 2 weken houdbaar.
Marsepein: marsepein producten kunnen ongeveer een half jaar bewaard worden, mits deze wel in een afgesloten verpakking zitten.

Patisserie Producten

Taarten en gebak: onze taarten en gebakjes zijn 2 dagen houdbaar in de koelkast. Voor producten met verse slagroom zoals tompoucen, moorkoppen en slagroomgebak raden wij u aan om dit op dezelfde dag op te eten.

Koekjes: onze koekjes hoeft u niet in de koelkast te bewaren. Zorg er wel voor dat de verpakking goed gesloten blijft. Dit voorkomt uitdroging en het taai worden van de koekjes.
Amandelkoekjes: de bokkepootjes verpakken wij (als het voor eigengebruik is) altijd in een doosje met een Lukas zakje eromheen. U kunt dit het beste met zakje en al in de koelkast bewaren. Door het vocht van de koelkast blijven de koekjes een zachte, taaie bite houden.

Macarons: na aankoop blijven de macarons ongeveer 1 á 2 weken houdbaar. De macarons komen het beste tot zijn recht als u deze in de koelkast bewaard.
Cake: bewaar onze cake op een koele, maar droge plaats. Cake is ongeveer 1 maand houdbaar.

Glacerie Producten

Sorbet- en roomijs en ijsgebak en ijstaarten vallen onder onze glacerie producten. Wilt u het ijs thuis bewaren dan dient u dit te doen op een standaard vriestemperatuur van -18 graden of kouder. Wilt u de  ijsgebakjes en ijstaarten nuttigen dan kunt u deze ongeveer 15-30 minuten van te voren uit de vriezer halen.